(+45) 58 53 21 10 KONTAKT OS
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

9 ofte stillede spørgsmål

Udskriv
4 years ago 26762 visninger 2 comments

Spørgsmål 1:

Min naturnegl har fået en skade, så den løfter sig fra neglesengen. Der er gået nogle måneder og neglen gror ok, men den sætter sig ikke fast til neglesengen igen.

Det gør ikke rigtig ondt når jeg trykker.

Skal jeg klippe neglen eller? Er den ødelagt for altid? Kan jeg komme kunstige negle på igen???

Svar:

Det der beskrives her er det man i fagsprog ville kalde en trauma induceret skade på neglen (oversat: en skade der er udefra påført). Hvis neglens matrix (der hvor neglen bliver lavet – oven over neglen) er blevet skadet ”tilstrækkeligt”, er det muligt at det vil være en permanent forandring, dvs. i det ovenfor beskrevne tilfælde, en permanent ændring i den måde neglen gror på/ikke hæfter helt til neglesengen.

Meeeen, Et par måneder er –i det her tilfælde, heldigvis- ikke nok til at vurdere om skaden er permanent. Det kan tage ( i gennemsnit) helt op til 6 måneder til neglen er groet helt ud.

Lad neglen gro i fred, og fil ikke (det ”river” kun i den og kan gøre det værre), men klip den forsigtigt. Hold neglene så tørre som muligt og kom ikke plaster eller andre bandager på fingrene der kan lukke bakterier ind under neglen.

Undlad at bruge nogle former for lak eller kunstige negle og acetone, da det kan føre til en forlængelse/forværring.

Spørgsmål 2:

Hvordan renser jeg bedst mine pensler?

Svar:

Dine pensler er som negleteknikker eller hobby entusiast det vigtigste redskab du har og bruger hver evig eneste gang du laver negle. Derfor er det enormt vigtig at de bliver vedligeholdt så de holder sig pæne i lang tid. Hvis du lærer det fra starten af, så har du også råd til at købe dyrere pensler og kan derved få et bedre resultat.

Hvis det er en gelepensel er det i Cleaner, og det er grundigt efter endt brug HVER gang, ellers bliver penslen meget hurtig stiv og trist at arbejde med. Spar ikke på Cleaneren, gør penslen godt våd gentagne gange og tør/kør den derefter blidt af på en wipes, så du ligesom samler penslen igen.

Er det en akrylpensel du skal rense skal du bruge din akrylvæske og rense i hver gang, med mindre din penselproducent har lavet en decideret penselrens/brush cleaner, så kan den også bruges.

Sørg for at rense din pensel grundigt efter hver gangs brug!!! Der må ikke være nogen form for rester eller farveafsmitning når du har dyppet penslen i væsken og herefter tørrer den af i wipes. Tør den blidt af og ”saml” din pensel hver gang du tørrer i din wipe.

Skulle der komme til at sidde hærdet gele/akryl i penslen, tja hvis du er heldig så kan du sætte den i blød i lidt acetone/brush cleaner i en 10 min. Husk at penslen ikke må hvile/stå på hårene, hårene skal kun lige sænkes ned i acetonen, ellers bliver de ødelagte og skæve. Efterfølgende kan du tage den op og prøve forsigtigt at skrabe gele-/akrylresterne ud med en negl eller en rosenpind, men gør det blidt eller dine hår på penslen bliver ødelagt. Når/hvis du renser i acetone, udtørrer du samtidig også din pensel, derfor er det vigtigt at du efterfølgende får ”genfedtet”/rehydreret den. Det gør jeg selv med:

Gelepensel: en bonding gele eller en Diamond polish Base/Top, da de er uden farve, tynde i konsistensen og derved lettere kommer ind i pensler og ”genfedter” dem. Herefter renser du som sædvanligt af med cleaner.

Akrylpensel: dyp nogle gange i din akrylvæske, og tør blidt af på en wipe for at tømme og samle penslen, så skulle den være god igen. Er den helt gal med f.eks. en dyr kolinsky pensel, så kan du give den lidt negleolie el. lign. og lade den ligge natten over for at lade hårene blive rehydrerede. Rens derefter grundigt i akrylvæsken inden du bruger den. Gentag om nødvendigt.

Spørgsmål 3:

Jeg har en kunde der har hvide pletter på neglene. Hendes fodterapeut siger det er vitaminmangel eller allergi, hvad er rigtigt?

Svar:

Hvide pletter på neglene er som oftest hverken vitamin eller mineral mangel. Og jeg har aldrig set det beskrevet som allergi i nogen faglitteratur jeg har læst. Mit bedste bud er at de hvide pletter er en gammel skade, der er opstået en dag, man har slået fingeren. Dvs. En skade der er opstået i Matrix (der hvor neglen bliver lavet) som så senere vokser frem –det kan tage nogen tid - og viser sig som hvide pletter. Neglen fejler som sådan ikke noget, den kan være svækket der hvor den hvide plet er, fordi lagene i neglen her ikke ”klistrer” helt sammen, derfor brydes lyset anderledes igennem neglen og det vil syne som hvide pletter.

Men husk det er kun et bud, jeg er som negleteknikker på ingen måde uddannet eller lign. til at give medicinske diagnoser, her skal en kunde sendes til lægen.

Husk dog at være ekstra opmærksom hvis neglen antager en gullig eller grønlig farve, det kan nemlig være bakterier eller svamp, og det vil du slet slet ikke rører ved, da smittefaren er stor.

Spørgsmål 4:

Hvor meget glitter, pigment el. lign. kan jeg komme i min gele/akryl?

Svar:

Baseret på min erfaring og en snak med en kemiker vil jeg anbefale et blandingsforhol der hedder max. 1:20 dvs. 5% hvis din gele/akryl stadig skal kunne holde en ordentlig brudstyrke til en opbygning.

Skal du kun bruge det som pynt kan du sagtens komme 1:5 dvs. 20% i din gele/akryl, husk at dette blandingsforhold kun er hvis du skal bruge det som et tyndt lag pynt og ikke bygge din negl op.

Alternativt kan man komme glimmer eller pigment i stickylayer på gele eller duppe det oven på et nyt og stadig vådt lag nyt akryl der lige er lagt på neglen.

Dyp ikke en ”kugle” med akryl i glimmer eller pigment, det vil som oftest ikke hæfte ordentligt, da glimmeren ”blokerer”.

Spørgsmål 5:

Hvordan sætter jeg krystaller fast på neglen så de holder?

Svar:

Puha, ja, det er der mange delte meninger om. Baseret på min erfaring ville jeg gøre følgende:

Er det små sten vi snakker om så ville jeg komme dem i et godt lag af en uhærdet topcoat uden sticky layer, f.eks. Liquid Glass, eller i små dråber af Liquid Glass, eller vores nye Flexi Glass. Efter jeg har sat alle stenene fast ville jeg lægge små dråber af Liquid Glass imellem stenene og hærde igen. Så er jeg rimeligt sikker på at stenen sidder fast og at jeg lige har indkapslet bunden af stenen.

Er det større sten vi snakker om ville jeg bruge lidt neglelim lagt på i et meget meget tyndt lag/lille dråbe. Kommer der for meget på æder limen simpelt hen folien af bagsiden af stenen og den kommer til at se mat ud. Bruger du for meget lim bliver stenen også hvidlig og kedelig at se på.

Når stenen så sidder fast ville jeg igen komme Liquid Glass/Flexi Glass på og hærde af to eller tre omgange, så jeg er sikker på den sidder fast.

Spørgsmål 6:

Kan man tørre almindelig neglelak i en uv-lampe?

Svar:

Nej, egentlig ikke. Er det en helt almindelig uv-lampe uden ventilator i, giver det ingen mening at tørre en almindelig lak i lampen. Det eneste du gør er at bruge dine pærer unødigt.

En uv-lampe er til for at starte en kemisk reaktion i en gele, der så får geleen til at hærde. (Uv-lyset i pærerne får de monomerer og oligomerer der er i en gele/uv-lak til at gå sammen til polymerer, dvs. Det hærder)

En almindelig neglelak hærder derimod ved at de opløsningsmidler der er i den fordamper/tørrer, her er polymererne faktisk ”forhåndslavet” så en uv-lampe gør ingenting for tørretiden, udover at den måsker varmer lidt, men så ville det nok være mere budgetvenligt at sætte hånden under en lille varmelampe eller en lille blæser :0)

Spørgsmål 7:

Hvordan fjerner jeg min gele/akryl/uv-Lak?

Svar:

Gele:

Normal gele kan kun files væk, den kan ikke opløses i acetone – eller det vil sige jo, men det tager flere dage!! – så fil din gele af og skån neglen ved at lade det sidste meget meget tynde lag sidde på neglen.

Akryl:

Akryl kan i modsætning til gele godt opløses i acetone eller en speciel Soak Off. MEEEEN, det tager evigheder. Så mit råd er at file så meget af som du kan og herefter tage det sidste tynde lag med acetone/Soak Off, his du absolut skal have det hele af. Skal der laves en ny negl, så spar huden og neglen for udtørringen fra acetonen/Soak Off og lad det sidste tynde lag sidde på. Det gør ingen forskel.

UV-Lak:

Nogle uv-laker skal man lige file toppen af, andre skal man ikke. Her skal du spørge det sted du køber din uv-lak. I tilfælde med vores alm. Diamond Polish skal du file toppen af – eller gerne ned gennem farven – og herefter pakke neglen ind i en wipes med Soak Off og sølvpapir udenom.

-Der er også vores nye top der er lige rundt om hjørnet, her behøver du ikke file og det tager kun 10min at fjerne Diamond Polish. –

Når du har filet og soaket så kan du fjerne resten med en scraper eller nulre resten af. Gider du ikke sidde og vente, så fil. Du kan sagtens file ned så farven er væk og du egentlig kun har et tyndt lag af den klare base tilbage. Skal du have ny lak på så lad det sidde og kom bare nyt ovenpå, det gør ingen forskel.

Spørgsmål 8:

Hvordan holder jeg mine file og værktøjer rene?

Svar:

Du desinficerer hvor det er muligt.

De fleste metalværktøjer kan tåle både kemisk desinfektion og en tur i en autoklav (bruger varme), men pensler og file, det er en anden sag.

Brug til dine redskaber en desinfektion der er beregnet til det. Du kan lægge dem ned i desinfektionsvæsken natten over, så er de klar igen om morgenen.

Bruger du varmesterilisation i en autoklav el. lign så gør du det enten løbende eller også natten over.

En fil kan egentlig ikke rigtig renses, fordi den er lavet af papir der ikke rigtig kan tåle væske, og fordi overfladen er så grøv at du ikke kan komme rigtig ned. Det bedste du kan gøre er at skifte din fil mellem hver kunde eller bruge en hygiejnefil.

Pensler kan du rense rigtig godt med cleaner og er det en god kvalitetspensel kan den som regel også tåle en tur på en 30 min. i en egentlig desinfektionsvæske.

Spørgsmål 9:

Hvordan opbevarer jeg mine negleprodukter korrekt?

Svar:

Ligesom med mad, kan gamle negleprodukter blive dårlige. Og hvis produkterne bliver dårlige, tja, så holder neglen ikke.

Sørg for at alle låg altid er godt lukkede – en gelebøtte skal altid tørres godt og grundigt af i kanten og ved gevindet, kun sådan kan du være nogenlunde sikker på at bøtten er lukket ordentligt. - og bliver opbevaret på et mørkt og køligt sted når de ikke bliver brugt. Geleer skal opbevares mørkt og væk fra sollys, f.eks. i en skuffe, for bliver de udsat for lys kan de begynde at hærde.

Akrylpudder skal også opbevares med et godt lukket låg, så fugten i luften ikke interagerer/blander sig med pudderen. Når/hvis akrylpudder bliver dårligt ses det ofte som misfarvning og/eller at strukturen i pudderen ændrer sig, f.eks. den klumper lidt.

Et lille tip er at skive den dato du åbner bøtten på bøtten, så har du også en nogenlunde idé om hvornår den er for gammel.

Med almindelig neglelak er det lidt anderledes, den kan godt skille lidt. Men giv den en god rystetur så er den ok igen. Bliver den derimod klumpet, sej og mystisk tyk, ja, så er det altså på tide at skraldespanden får glæden af din gamle lak.

Posted in: Tips og Tricks
Gitte 5 måneder siden at 13.24
Hvis man laver dip in negle, kan man så rense det sidste akryl støv af (efter fil) med acetone i stedet for isopropylalkohol?
Birgit Larsen 5 måneder siden at 11.25
Nej, det kan man ikke. Acetonen opløser limen